Onsdagen den 17
maj hade kvinnorna i Liden bjudit in pressen för att presentera sig
själva och deras företag samt introducera den nya kokboken med maträtter från Lidenområdet. |
|
Annika Persson till vänster och Jeanette Byström Grein som ligger bakom denna fantastiska produkt som kokboken från Liden är. |
|
Jeanette Byström Grein, längst till höger och Annika Persson i mitten är de drivande bakom denna kokbok där idén kläcktes för ungefär ett år sedan i samband med utmärkelsen Årets by. |
|
I stort sett alla av betydelse var där. |
|
Jeanette berättade lite om boken och presenterade de övriga Lidenborna för den samlade pressen. (ST, Dagbladet och Lidens Tidning) |
|
Pia Åström som arrangerar Åsens sommarmarknad i Drakabergets Skoterklubbs regi tillsammans med Lidens Skytteföreninig och till höger Dagbladets reporter. |
Jeanette och Pia Nägele som tillsammans med sin man Örjan driver Ekologiskt jordbruk och Bed and breakfast i Järkvissle. |
Arne Johansson, Lidens Tidning tillsammans med Eva-Lena Åkesson som driver Utsiktens Turistgård tillsammans med sin man Håkan. |
Gun Åmansson som får representera serveringen på Vättaberget som hennes dotter Christin kommer att driva under sommaren. |
Det serverades en lätt lunch bestående av lax med potatis i folie och grönsaker. (sidan 32 i boken) |
En som inte lät maten bli kall var Arne Johansson |
Till dessert serverades blåbärspaj med vaniljsås och glass. (sidan 65 i boken) |
Här gällde det att vara snabb innan glassen smälter. |
Med på berget var också Maria Kilander som representerade Järkvissle Trollby |
|
En dagsfärsk bild från Vättaberget och nedan över byn Liden. |
|
Vill du köpa boken kostar
den 150:- Gå till
kokbokens egen sida |
Allt eventuellt överskott vid försäljning av boken går till Indals-Lidens SK:s ungdomsverksamhet. |
Bild och text: Tore Löfvenius | |